[fullwidth backgroundcolor=»» backgroundimage=»» backgroundrepeat=»no-repeat» backgroundposition=»left top» backgroundattachment=»scroll» video_webm=»» video_mp4=»» video_ogv=»» video_preview_image=»» overlay_color=»» overlay_opacity=»0.5″ video_mute=»yes» video_loop=»yes» fade=»no» bordersize=»0px» bordercolor=»» borderstyle=»solid» paddingtop=»0px» paddingbottom=»20px» paddingleft=»0px» paddingright=»0px» menu_anchor=»» equal_height_columns=»no» hundred_percent=»no» class=»» id=»»][two_third last=»no» spacing=»yes» background_color=»» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» background_position=»left top» border_size=»0px» border_color=»» border_style=»» padding=»» class=»» id=»»]

El Molí de Montanyà, casa rural a l’Espunyola, Berguedà.

La casa rural fou construïda al Berguedà, com a molí de gra al segle XIX. Tot i que la seva principal activitat era la de molí de gra, també es feia servir com a ferreria. La seva activitat era complementada amb les feines agrícoles típiques d’una casa rural del Berguedà. Pel seu funcionament, el molí rebia l’aigua de la riera de l’Hospital que corre al costat de la casa.

El molí de Montanyà permetia que els veïns de l’Espunyola disposessin d’una infraestructura que els facilitava la feina de moldre el gra, així com els proveïa d’un servei de ferreria, indispensable per un entorn rural com el que envolta la casa rural del Berguedà.

Envoltat per un entorn meravellós dins del terme municipal de l’Espunyola, el molí ha conservat tot el seu encant.

El Molí de Montanyà va ser reformat fa uns anys, adequant les seves instal.lacions per tal de fer les funcions de casa rural. La comoditat i el caliu han estat els trets diferencials que ha mantingut la casa per tal de fer la vostra estada el més acollidora possible.

[/two_third][one_third last=»yes» spacing=»yes» background_color=»» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» background_position=»left top» border_size=»0px» border_color=»» border_style=»» padding=»» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» style_type=»bottomshadow» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ class=»» id=»»] Font a la casa rural el molí de Montanyà[/imageframe][/one_third][/fullwidth]